Dit is de beste iPhone van 2024 (en zo betaal je het minst) (2024)

Ben je van plan om dit jaar een nieuwe iPhone te kopen? Wij zetten de beste iPhones van 2024 voor je onder elkaar met de laagste actuele prijs!

Lees verder na de advertentie.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beste telefoon van het jaar

Het duurt nog even voordat Apple weer nieuwe iPhones uitbrengt, die verschijnen pas in september. Heb je geen zin om zo lang te wachten en wil je nu al een nieuwe telefoon kopen? Dan is het verstandig om te kijken wat op dit moment de beste iPhone van 2024 is. Wij hebben de drie beste keuzes voor je onder elkaar gezet, met daarbij de laagste prijs zodat je nooit teveel betaalt. Dit is de beste iPhone van 2024!

1. Beste iPhone van 2024: iPhone 15 Pro Max

De beste iPhone van dit moment is zonder twijfel de iPhone 15 Pro Max. De telefoon heeft een vernieuwd design met titanium randen, draait op de nieuwe A17 Pro-chip en is de eerste iPhone met een actieknop. Daarnaast heeft Apple de nachtmodus verbeterd bij de iPhone 15 Pro Max, waardoor je ook bij weinig licht de mooiste foto’s maakt. Dankzij de LiDAR-scanner kun je met de telefoon ook in de Nachtmodus portretfoto’s maken.

Lees ook: iPhone 15 Pro (Max) review: zo goed is de nieuwe telefoon

Dat is niet de enige verandering bij de camera, want je kunt met de iPhone 15 Pro Max veel verder inzoomen. Met de nieuwe lens kun je nu tot 5x inzoomen, zonder dat je daarbij kwaliteit verliest. Deze camera maakt de iPhone 15 Pro tot beste iPhone van 2024. Je hebt de telefoon voor € 1.281,- in huis. Wil je liever een abonnement afsluiten? Kijk dan hier voor de beste opties:

2. iPhone 15 (Plus)

Vind je de iPhone 15 Pro Max toch te duur? Dan staat de iPhone 15 (Plus) op de tweede plek van de beste iPhone van 2024. Het toestel heeft veel functies overgenomen van de iPhone 14 Pro (Max). Zo krijg je bij de iPhone 15 (Plus) nu ook een 48-megapixelcamera, draait het toestel op de A16 Bionic-chip en zien we het Dynamic Island terug. Hierdoor heb je veel functies van de iPhone 14 Pro, maar tegen een lagere prijs.

Lees ook: iPhone 15 (Plus) review: nu heb je écht geen Pro meer nodig

De iPhone 15 en de iPhone 15 Plus hebben dezelfde functies, het voornaamste verschil is het formaat van de telefoons. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch scherm, bij de iPhone 15 Plus is dat een 6,7-inch display. Door de grotere behuizing is de batterij van de iPhone 15 Plus iets beter. Voor de iPhone 15 betaal je € 789,-, bij de iPhone 15 Plus is dat € 939,-. Bekijk hier de beste deals:

iPhone 15 (Plus) prijzen

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

3. Beste prijs van een iPhone in 2024: iPhone SE 2022

Als je écht de laagste prijs wilt betalen is de iPhone SE 2022 de beste keuze van 2024. De telefoon draait op de snelle A15-chip, die we ook terugzagen in de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro. Hierdoor is de iPhone SE 2022 nog steeds enorm snel en krijg je de komende jaren nog de nieuwste iOS-updates. Daarnaast heeft het toestel ondersteuning voor 5G, zodat je overal snel internet hebt.

Lees ook: iPhone SE 2022 review: razendsnel toestel in een klein jasje

De iPhone SE 2022 werkt met Touch ID en heeft een 12-megapixelcamera. Je betaalt slechts € 427,95 voor de telefoon. Dat maakt de iPhone SE de iPhone met de beste prijs in 2024. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat de volgende iPhone SE verschijnt, volgens geruchten komt de iPhone SE 4 pas in 2025. Bekijk daarom nu de beste prijzen van de iPhone SE in onze prijsvergelijker!

iPhone SE 2022 prijzen

Welke Apple Watch is het beste?

De iPhone 15 Pro Max is dus voorlopig de beste iPhone van 2024. Ben je niet op zoek naar een nieuwe iPhone, maar heb je juist een nieuwe Apple Watch nodig? Eerder schreven we al welke Apple Watch de beste keuze is, ook als je niet de hoofdprijs wilt betalen. Lees hier welke Apple Watch je het beste kunt kopen onder de 300 euro!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onzedagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast degratis iPhoned-appen houd onze website in de gaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de iPhoned nieuwsbrief

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de beste iPhone van 2024 (en zo betaal je het minst) (2024)

FAQs

Dit is de beste iPhone van 2024 (en zo betaal je het minst)? ›

Als je écht de laagste prijs wilt betalen is de iPhone SE 2022 de beste keuze van 2024. De telefoon draait op de snelle A15-chip, die we ook terugzagen in de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro.

Wat is de beste iPhone in 2024? ›

Ben je op zoek naar de iPhone met de allerbeste camerakwaliteit en de nieuwste technologie, dan is een iPhone 14 of iPhone 14 Pro wellicht jouw ideale keuze. Heb je liever een compacte gsm? Kies dan eerder voor de iPhone SE of een iPhone 13 Mini.

Welke iPhone is goedkoop en goed? ›

De goedkoopste iPhone is de iPhone SE. En binnen een serie is het mini-model meestal het goedkoopst en het Pro Max-model het duurst. Verder is het goed om te weten dat zodra er een nieuwe generatie iPhone in de winkels ligt, de prijzen van de oudere generaties iets gaan dalen.

Wat is de beste tijd om een iPhone te kopen? ›

Het beste moment om een iPhone te kopen

Ieder najaar vernieuwt Apple de iPhone line-up met de nieuwste toestellen. De komst van nieuwe iPhones betekent ook vaak goed nieuws voor de vorige modellen.

Wat is beter iPhone 13 of 14? ›

Omdat de iPhone 13 en 14 zowel uiterlijk als qua prestaties zoveel op elkaar lijken, is het belangrijkste voordeel van de iPhone 13 toch wel de prijs. Omdat de 13 nu niet meer het nieuwste model is, is hij flink wat goedkoper dan de 14. Qua camerakwaliteit maakt zowel de 13 als 14 erg goede foto's.

Is iPhone 11 nog goed in 2024? ›

Als het gaat om ondersteuning voor software-updates, hebben de iPhone XS (Max) en iPhone XR dit jaar waarschijnlijk hun laatste update ontvangen. Dat betekent dat iOS 17 de laatste softwareversie zou zijn voor deze toestellen. De ondersteuning voor de iPhone 11-reeks stopt waarschijnlijk in 2024.

Is iPhone 12 nog goed in 2024? ›

Om kort te zijn: ja! In 2024 kan het nog steeds slim zijn om een iPhone 12 te kopen wanneer je op zoek bent naar een (zeer) betaalbare iPhone. De iPhone 12 kan zich namelijk nog steeds meten met de nieuwste iPhone in alle huis-tuin-en-keuken-taken.

Welke iPhone heeft de beste batterij? ›

Hieronder vind je een overzicht met de batterijduur van verschillende iPhone modellen. iPhone 14 Pro Max heeft op het gebied van het aantal uren video afspelen de beste iPhone batterij.

Welke iPhone is populair? ›

Dit blijkt uit onderzoek van marktanalist Counterpoint Research. De Apple iPhone 13 was vorig jaar wereldwijd alleen al goed voor 28 procent van alle verkochte smartphones en 5 procent van het totale aantal verkochte smartphones in 2022. Daarmee was de iPhone 13 ook de best verkochte smartphone in dat jaar.

Is iPhone 13 nog goed? ›

iPhone 13, welke is beter? De iPhone 13 is zonder enige twijfel een beter toestel dan de iPhone 11. Het heeft in vergelijking tot de iPhone 11 een veel beter scherm en is veel sneller door de A15 Bionic Chip. Ook heeft de iPhone 13 betere camera's om nog mooiere foto's te maken, vooral in het donker.

Waarom is de iPhone in Amerika zo goedkoop? ›

Belangrijk om te weten is dat de prijzen die je in de Amerikaanse Apple Store vindt, wat misleidend zijn. Deze prijzen zijn namelijk zonder sales tax, terwijl dat in Nederland (via de BTW) wel meegerekend wordt. Dit komt omdat de salestax en andere lokale heffingen in de VS per staat verschillend zijn.

Wat gaat de nieuwe iPhone 15 kosten? ›

#14 iPhone 15 prijs
iPhone 15iPhone 15 Pro Max
128 GB€969,-X
256 GB€1.099€1.479
512 GB€1.349€1.729
1 TBX€1.979
Sep 15, 2023

Waarom is iPhone 14 goedkoper dan 13? ›

iPhone 14 en 13 goedkoper

Slechts één keer per jaar voert Apple prijsverlagingen door en dat is na het iPhone-event, wanneer er nieuwe iPhones worden gepresenteerd. Dit jaar is dat niet anders. Naast de iPhone 15-serie verkoopt Apple de iPhone 14, iPhone 14 Plus en iPhone 13 nog steeds.

Welke iPhone voor goede foto's? ›

Op de vraag "welke iPhone heeft de beste camera?" is de Apple iPhone 15 Pro Max het antwoord. Deze professionele smartphone beschikt over een geavanceerd pro-camerasysteem met zeven lenzen voor prachtig beeld. De 48 mp hoofdcamera is goed voor foto's van superhoge resolutie boordevol kleur en detail.

Hoelang gaat de iPhone 13 nog mee? ›

5 á 6 jaar Apple-ondersteuning

In tegenstelling tot andere fabrikanten levert Apple zo'n 5 tot 6 jaar ondersteuning. Hierdoor ben je ruim 3 / 4 jaar langer verzekerd van de laatste software, dan bijvoorbeeld bij Android, die maar 2 á 3 jaar ondersteuning levert.

Is iPhone 14 een goede keuze? ›

iPhone 14 is een compleet toestel waar alles op zit. Goede camera's, een scherm van hoge kwaliteit en een batterijduur voor een dag. Als je iPhone 11 of ouder hebt, dan is een upgrade de moeite waard. Daarnaast is er dankzij iPhone 14 Plus een extra keuze als je een groot scherm en een langere batterijduur wil.

Is de iPhone 15 het waard? ›

Conclusie: is de prijs van de iPhone 15 prijs jou de updates waard? Met het toevoegen van de iPhone 15 heeft Apple weer een stap vooruit gemaakt. Met toevoegingen zoals het Dynamic Island, USB-C, nieuwe kleuropties, verbeterde chip en de nieuwe functies van iOS17 is een iPhone 15 de overweging waard.

Wat is beter iPhone 14 of 15? ›

Verschillen tussen iPhone 14 en 15: camera

Als je van fotografie houdt, dan is de nieuwe iPhone 15 echt iets voor jou. Het grootste verschil tussen de iPhone 14 en 15 zit namelijk in de camera. Met een 48MP camera op de iPhone 15, tegenover een 12MP camera op de iPhone 14, zijn je foto's 4 keer scherper.

Is de iPhone 15 goed? ›

iPhone 15 hoort bij de snelste en beste smartphones van dit moment. Door de krachtige processor gaat alles vlot en is het toestel klaar voor de toekomst. De camera's maken scherpe en gedetailleerde foto's in situaties met zowel veel als weinig licht.

Hoe duur gaat de iPhone 16 worden? ›

We denken dat de toestellen dit jaar ongeveer even duur zullen zijn: iPhone 16: vanaf €969,- iPhone 16 Plus: vanaf €1.119,- iPhone 16 Pro: vanaf €1.229,-

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6433

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.